A Door het inzetten van nuttige insecten en mijten kiezen wij heel bewust voor biologische en geïntegreerde bestrijding.
B Regenwater wordt opgevangen op het dak van de serre, opgeslagen in grote vijvers om nadien te gebruiken om de planten water te geven. Zo voorzien we voor meer dan 95% in onze eigen waterbehoefte.
C Drainwater wordt opgeslagen in grote tanks. Dit water kan door ons (biologisch)ontsmettingssysteem hergebruikt worden in de irrigatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat er geen meststoffen in het oppervlaktewater terechtkomen.
D Emissievrije, elektrisch aangedreven oogstkarren transporteren het geoogst product naar de verpakkingshal. Op deze manier verlichten we het werk van onze werknemers en kunnen ze zich beter focussen op de kwaliteit.
E Een biomassaverbrandingsinstallatie, werkend op afvalhout, zorgt voor de verwarming in de winter. Op deze manier beperken wij het gebruik van fossiele brandstoffen.
F Rookgassen van de WKK worden na zuivering gebruikt om de fotosynthese van de plant te verhogen. CO₂-uitstoot wordt op deze manier sterk verminderd.