Variëteiten/rassen

Prunus pruimtomaten

Prunus

Een pruimvormige vrucht die geteeld kan worden van 80 tot 120 gram. Dit is een sappige tomaat met een uitstekende houdbaarheid. Een smaakvolle pruimtomaat die zeer divers gebruikt kan worden, zowel in warme als koude gerechten. De standaard in de pruimtomaten.

Romanella pruimtomaten

Romanella

Een constante pruimvorm vanaf de eerste tros, zorgt voor een mooie presentatie en goede herkenbaarheid gedurende de ganse teelt. De vruchten zijn uitstekend houdbaar en hebben een dieprode kleur. Ze smaken knapperig en hebben een vlezige bite. Kortom een topper die je veelzijdig kan gebruiken in salades, warme gerechten en zelfs uit de hand. De culinaire topper in de pruimtomaten.

San Marzano pruimtomaten

San Marzano

Een San Marzano type van 100 tot 120 gram. Uniforme, onderscheidend, cilindrische vruchtvorm gedurende het ganse seizoen. Mooie, rode vruchten met een zeer goede houdbaarheid. De San Marzano-tomaat, de keizerin der tomaten, is afkomstig uit Italië. Deze tomaten hebben in vergelijking met andere tomaten veel dikker vruchtvlees, minder zaden en is veel intenser van smaak. Geliefd bij chefs over de ganse wereld en de ideale tomaat voor onder andere een echte tomatensaus of andere warme gerechten.

DRK 936 pruimtomaten

DRK 936

Een roze pruimvormige vrucht die geteeld kan worden van 60 tot 110 gram. Naast zijn roze uiterlijk heeft deze sappige tomaat een unieke eigenschap, namelijk een uitzonderlijke smaak. Naast zout, zuur, zoet en bitter is er nog de vijfde smaak van “heerlijkheid”: umami. Deze tomaat bevat een hoog gehalte aan umami waardoor dit de tomaat is voor een uitzonderlijke smaakbeleving. Heerlijk genieten in de puurste vorm!

SV094STS pruimtomaten

SV0946TS

Een unieke bruingestreepte pruimtomaat die geteeld kan worden van 50 tot 80 gram. Deze tomaat is zeer opvallend vanwege zijn kleur. Deze vrucht kleurt internal red waardoor ze bij het doorsnijden een prachtige wijnrode kleur heeft. Een pittige tomaat met een stevige schil en een hoog brix getal. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor op de barbecue of als decoratie voor een gerecht. De tomaat voor degene die wil experimenteren en verrassen.

E22.34652 pruimtomaten

E22.34652

Een kleinere, oranje, pruimvormige vrucht die geteeld kan worden van 40 tot 60 gram. Mooie puntvormige vruchten die zeer egaal, dieporanje doorkleuren. Een pittig, knapperig tomaatje met een verrassend lekkere zoete smaak. Het oranje broertje van Ardilles, gebruik ze samen om kleur te brengen in eigentijdse gerechten. Dit tomaatje is ook heerlijk uit de hand te eten als tussendoortje. Een veelzijdige tomaat die zorgt voor een kleur in je bord.

Ardilles pruimtomaten

Ardilles

Een kleinere, rode, pruimvormige vrucht die geteeld kan worden van 40 tot 60 gram. Mooie puntvormige vruchten die zeer egaal, dieprood doorkleuren. Een pittig, knapperig tomaatje met een verrassend lekkere zoete smaak. Het rode zusje van E22.34652, gebruik ze samen om kleur te brengen in eigentijdse gerechten. Dit tomaatje is ook heerlijk uit de hand te eten als tussendoortje. Een veelzijdige tomaat die zorgt voor kleur in je bord.

Aroma

Beleef, proef en ervaar de verschillende smaken en structuren op één bord! Aroma, een wereld van tomaten, voor elk werelddeel hebben we een gepaste tomaat gevonden. Lees meer